Produsele personalizate nu se pot returna.

Prin personalizare se înțelege orice modificare adusă unui produs la solicitarea dumneavoastră (imprimare, tipărire, colorare).

Produsele electrice de tip baterii nu se pot returna.

Dacă un produs achiziționat și care nu este personalizat nu vă mulțumește acesta se poate returna în 30 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării.

Unele produse au o politică de retur specifică, îți recomandăm să citești condițiile mai jos. Serviciul 30 de zile drept de retur nu afectează în niciun fel drepturile legale de retur în 14 zile pentru comerț la distanță.

Condiții generale pentru returul produselor vândute de Foto Enigma:

Costul de transport pentru retur este suportat de FotoEnigma, în limita a 10 Kg/colet. Dacă coletul depașește 10 Kg, costul de transport pentru retur este de 2o lei.

În cazul în care produsul se returnează în Magazin și modalitatea de plată a fost transfer bancar, returnarea banilor se face tot prin transfer bancar, și nu în numerar la casierie.

Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit.

Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Returul se face în ambalajul original, cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadouri, trebuie returnate și acestea.

Dacă ați cumpărat mai multe produse de același fel și vreți să le returnezi pe toate, asigurați-vă că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Pentru a returna un produs vă rugăm să ne scrieți pe adresa de mail contact@fotoenigma.com.